Pozdrav z našeho emailu;-)

25.01.2017 12:58

Dobrý den, srdečně zdravím z České republiky.

Vloni na jaře jsem objevila Váš web Žijeme v Bulharsku. Měla jsem velkou radost! Právě jsem připravovala dovolenou a tak jsem využila Vaše tipy, rady a doporučení. Tentokrát jsme na cestě k moři navštívili Bělogradčiské skály, projeli průlomem Iskaru, prošli Jeskyní Prochodna, pokochali se v Čerepišském a Gloženském monastýru, prohlédli hrobku v Kazanlaku, v Primorsku Beglik Taš, a skončili na pláži Silistar. Na zpáteční cestě jsme se stavili ve Velikém Tarnovu a opět v průlomu Iskaru.

V hospodě pod vodopádem Skaklia jsme se skamarádili s partou dělníků, kteří v Gara Bov pracovali na stavbě. Přestože jsme pro ně byli cizí lidé, pozvali nás ke svému stolu a pohostili nás jídlem i pitím. Zažili jsme nejkrásnější večer dovolené. Bohužel jsme jim nemohli pohostinství oplatit, brzy ráno jsme museli odjet, a oni museli do práce, ani jsme se pořádně nerozloučili. Ze svých cest do Bulharska i ze zkušeností přátel vím, že taková pozvání a společná posezení a porozumění nejsou vůbec výjimečná.

Ráda bych vyjádřila Bulharům (i bulharským Turkům) díky za jejich přátelství. Přeji jim mnoho zdraví a štěstí v tomto novém roce i vždycky. Velice bulharskému národu fandím a vážím si ho. Určitě zase přijedu.

 

Prosím Vás, mohli byste tento můj dopis zprostředkovat? Třeba ho nabídnout novinám, nebo ho dát na internet, kde by si ho Bulhaři přečetli? Omlouvám se, jestli je moje prosba nevhodná. Možná je to hloupý nápad. Uvažte sami.  Děkuji Vám a těším se na nové počtení na Vašem webu.

Přeji mnoho osobních i pracovních úspěchů a ať se Vám v Bulharsku daří!

Srdečně

   Lydie Novotná

lydie.nov@seznam.cz

—————

Zpět