Na Vitoši řádili Indiáni

29.09.2014 11:05

Manitou na neděli zařídil skvělé počasí, takže indiánský kmen Apačů pod vedením Vinnetoua a jeho přítele Old Shatterhanda mohl bez újmy na zdraví a bez promočených mokasín strávit krásný den na čerstvém vzduchu.

 

 

Nejdříve si Indiáni rozdali čelenky a vytvořili indiánské malování na obličejích. Pak si sami vytvořili skvělé pravé indiánské oděvy, vybrali si přezdívky a naučili se svůj indiánský pokřik

 

Pak se s nimi musela Nšoči rozloučit, protože spolu s Kleki Petrou odcházela na studia do Sofia City na univerzitu. S sebou si vzala celý rodinný indiánský poklad, spoustu jídla na cestu, luk i lano, prostě všechno, co na dlouhou cestu bude potřebovat. Ovšem to nikdo netušil, že Nšoči přepadnou ukrutní bandité, celý poklad jí ukradnou a ji samotnou přiváží ke stromu! Naštěstí se o tom naši malí indiáni dozvěděli a vydali se jí na pomoc. Nšoči rychlostí blesku zachránili a vydali se po stopách banditů, kteří ve zmatku a ze strachu z nich za sebou nechávali ukradené věci a nakonec tak našli i celý zlatý poklad!

 

Když si po namáhavé cestě vydechli, museli si sami upéct chleba, začali tvořit bezové píšťalky, lapače snů, smaltované přívěšky a náhrdelníky. Nakonec jsme soupeřili v přetahování a střelbě z luku na medvěda (teda vlastně bílé reklamní plyšové "Kofola" prase). 

No zážitků jsme všichni měli mraky! A myslím, že nejen my, ale i všechny ty bledé tváře, které nás přes den na Vitoši potkaly!

 

 

 

 

—————

Zpět